Kvartir smo skupina, ki se zavzema v skladu s feminističnimi vrednotami za vidnost, povezovanje in osveščanje o biseksualnih, transspolnih, kvir in aseksualnih identitetah v Sloveniji. Najdete nas tudi na facebooku, kontaktirate pa nas lahko na elektronski naslov drustvokvartir@gmail.com.

2 Ada je polnočasna tečna feministka, ki jo najbolj zanimata  feministična analiza (pop) kulture in tematika biseksualnosti.  Trenutno zaključuje diplomski študij primerjalne književnosti in  slovenistike in se pripravlja na magisterij iz sociologije kulture. Je ljubiteljica interneta, mačk in črnih oblačil.

 

3Jan nima izbrane lastne identitete, veliko pa razmišlja o sivih področjih aseksualnosti, kvirplatonskih odnosih in poliamoriji, čeprav je samski. Po izobrazbi je doktor biokemije, verjame v znanstveno metodo in promovira kritično mišljenje. Najbolj uživa, ko se uči jezikov, logike in abstraktnih umetniških spretnosti.

 

10Laura je feministična ne-strejt oseba, ki se najbolj zanima za kvir študije in dobrobit živali. Po duši je večni popotnik, čeprav ji stanje na bančnem računu ne omogoča potovati toliko kot bi si sama želela. V prostem času je strastna oboževalka TV serij in prebiralka fanfiction zgodb.

 

4Lea je občasno zmedena in nasploh ne tako zelo definirana. Zanima jo precej reči, zadnje čase pa se osredotoča na področje pravic živali in ljudi. Potuje naokoli in raziskuje svet. Ljubi hrano in rada kuha veganske dobrote.

 

6Neja se bolj ali manj identificira s skoraj vsemi črkami iz opisa te skupine. V prostem času je organizatorka festivalov, teta in ne preveč navdušena študentka slovenščine in primerjalne književnosti. Rada ima pevske zbore, zelenjavo, družabne igre, morje in kvir fantazijske romane.

 

8Tamara je introvertirana študentka naravoslovja, a dejstvo, da je biseksualna ženska, jo stalno spodbuja h kritičnemu proučevanju družbe. Feministka od trenutka, ko so ji v otroštvu rekli, da legokocke niso za punce. Ne more živeti brez čokolade, interneta in upanja na boljši jutri.

 

kittyply_edit1.jpgKitty je transspolna oseba, ki venomer prevprašuje, raziskuje in na novo odkriva odnose in interakcije med organizmi sveta. Želi si posvetiti več časa ilustratorstvu, a ji delo v laboratoriju ne dopušča veliko časa. Najraje se pritožuje nad svetom v obliki dnevnika na tumblr-ju.

 

15133828_10211591013994658_528299780_o

Verity je trans in biseksualna aktivistka. Ne govori dobro slovensko, ampak rada reče “ojoj!” in “boga!”.

Advertisements